czwartek, 6 marca 2014

Pasta kanapkowa z czerwonej fasolki

Oglądałam wczoraj DD TVN i w programie były pasty śniadaniowe- niestety nie udało mi się usłyszeć przepisu na pastę z czerwonej fasolki, ale zajrzałam na różne blogi i stworzyłam swój własny przepis. 
Powiem Wam szczerze, że zaraz po przyrządzeniu tego smarowidła chciałam je wyrzucić, ale powstrzymał mnie od tego mój mąż. 
Okazało się, że pasta po leżakowaniu w lodówce nadaje się do jedzenia i jest nawet smaczna. 
Zamieszczam przepis na prośbę znajomych męża, którym także smakowała ta pasta.

Żeby wykonać pastę kanapkową na listę zakupów trafia:
- puszka fasolki czerwonej
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka słodkiej papryki
- odrobina ostrej papryki w proszku
- pół łyżeczki oregano
- sól 
- pieprz
- 2 łyżki keczupu

Wykonanie tej pasty to naprawdę łatwa sprawa - odsączamy fasolkę wrzucamy do blendera razem z pozostałymi składnikami i miksujemy. 
Pasta gotowa.




SMACZNEGO!!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz